Resemässa i en klass för sig

Exklusiva resupplevelser, femstjärniga hotell, lyx och flärd.
Quality Travel Show är ett något helt nytt: en hårt nischad resemässa, riktad till en publik för vilken priset inte är ett hinder.
- Nyckelordet är kvalitet, säger projektledaren Jaana Alenius.

Första upplagan av Quality Travel Show äger rum på Factory, Nacka Strand 21-22 oktober.
Ett 50-tal svenska och internationella utställare deltar: researrangörer, destinationer, hotell och resorts från Grönland i norr till Sydafrika i söder, från Dominikanska Republiken i väster till Kina i öster.
- Utbudet är oerhört spännande. Men det är ingen stor mässa, det har heller aldrig varit tanken. Liten men naggande god är en bra beskrivning, säger Jaana Alenius.
- Egentligen är det mer event än mässa, vi vill skapa en familjär stämning. Och det kommer att hända saker hela tiden: ett påkostat scenprogram, med reseföredrag, tävlingar, etc.

Bakom Quality Travel Show står TUR-mässan i Göteborg och Tidningen RES.
- Quality Travel Show ska inte på något sätt konkurrera med TUR, som ju är rese- och turistindustrins främsta mötesplats i Skandinavien, förklarar Jaana Alenius.
- Vår mässa ska snarare ses som ett komplement till TUR. Vi lockar en del utställare som normalt inte är med på mässor överhuvudtaget.

Grand Hotel i Stockholm är ett sådant exempel. Dels är hotellet - ett av Sveriges absolut förnämsta - utställare på QTS. Dels är det utgångspunkt för resan till mässan: från kajen nedanför Grand går under mässdagarna Djurgårdsbåtar som, genom Strömmabolagets försorg, tar besökarna kostnadsfritt till mässan i Nacka.
Jaana Alenius (med ett förflutet som chef för Franska Turistbyrån och ordförande i ANTOR, samarbetsorgan för utländska turistråd i Sverige) hoppas på en hel del besökare:
- Vårt mål är någonstans mellan 3 000 och 5 000. Vi tror det finns en rätt stor målgrupp i Stockholm och Mälarregionen för det exklusiva utbud som visas på Quality Travel Show.
- Det handlar inte bara om väldigt förmögna personer. Här finns mycket att hämta för den som vill kosta på sig lite extra, t ex i samband med en bröllopsresa eller bemärkelsedag.

Inga kommentarer: