Hotellet viktigare än resmålet

Designhotellet Marina SuitesSpa/wellness-hotell, romantiska hotell, golfhotell, lyxhotell, barnfamiljshotell och andra typer av målgruppsanpassade hotell blir allt mer efterfrågade. Det visar Vings bokningsstatistik för vintern. Mer än varannan inbokad resenär till Kanarieöarna har valt ett så kallat koncepthotell.

Den gamla myten om att ”hotellet spelar ingen roll” verkar vara död. Idag är det just boendet som är det viktiga, var man reser spelar inte så stor roll – åtminstone inte om man bara är ute efter en veckas sol och bad på lagom flygavstånd. Kanarieöarna är typexemplet på en destination där hotellet fått allt större betydelse.

– Över 60 procent av våra gäster på Kanarieöarna är sådana som återvänder. För dem blir naturligtvis ett bra boende viktigare då de redan gjort och sett allt, säger Joakim Eriksson, kommunikationsdirektör på Ving.

Resenärernas ökade krav på sitt boende har under senare år satt fart på både hotellägare och researrangörer som bygger nytt och fräschar upp. Ving har i vinter 77 nya hotell på de fyra öarna. Och ett 30-tal försvinner helt. Avtalen är uppsagda då dessa inte fått tillräckligt bra betyg från gästerna. Samtidigt har ett tjugotal öppnat i ny skepnad efter omfattande renovering.

– Kanarieöarna håller på att genomföra en modernisering ungefär som den Mallorca genomgick under 90-talet och som fick ön att bli trendig igen, säger Joakim Eriksson.

Störst efterfrågan ser Ving på sina barnfamiljsanläggningar Sunwing Resort och SunGarden som vanligtvis blir fullbokade först av alla. Men även Top-Selection hotell, det vill säga lyxhotell i spannet 4+ till 5 stjärnor har blivit populärare samt design- och wellness-hotell.

Inga kommentarer: