Weekend i Barcelona

Barcelona har på senare år blivit en av Europas verkliga storstadsmagneter. Kultur, mat, shopping och nattliv är Barcelonas nämnare. Det finns ett Barcelona för var och en. Tema-resor har ett trevligt weekendpaket där man väljer kultur och mat med ett balanserat program under fyra dagar i en av Europas "hetaste" städer.

Programmet
DAG 1. Efter ankomsten till Barcelona möts du av din Barcelona guide som tar dig in till hotellet mitt i stan. Ledig tid fram till middagen, som du äter på lokal restaurang mitt i stan.

DAG 2. Större delen av dagen ägnar du åt en stadsrundtur med buss och till fots i Kataloniens huvudstad. Du får en historisk bakgrund och färdas längs Barcelonas pulserande avenyer genom stadsdelen Eixample, som växte upp efter att man rivit de gamla stadsmurarna 1854. Stadsdelen kom att bli grogrund för den katalanska modernismen och ett flertal fantastiska byggnader vittnar om både livlig fantasi och ett utbrett välstånd.

I stadsturen ingår besök till fots i den historiska intressanta stadsdelen Barri Gòtic, "gamla stan", med bl a den gotiska Katedralen. Du tittar närmare på Gaudís mästerverk La Sagrada Familia, Mirómuséet och Picassomuséet. Vid lunchtid avnjuter du en måltid av katalanska specialiteter.

DAG 3. Dagen ledig för egna aktiviteter.

DAG 4. Ledig tid fram till transfer och hemresa.

Läs mer på temaresors webbplats:
www.temaresor.se

Inga kommentarer: