2006-09-28

Äntligen Barcelona med Ryanair!Ryanair höll sitt löfte. Idag tillkännager flygbolaget att de utökar sin verksamhet i Sverige. Från mars 2007 får Malmö och Göteborg en direktförbindelse till Barcelona. Det blir fyra avgångar i veckan från Malmö-Sturup och tre i veckan från Göteborg City Airport.

De nya rutterna är bl a resultatet av att den kommande borgerliga regeringen sagt ifrån att det inte blir någon ny skatt på flygbiljetter. Vi på Göteborg City Airport liksom våra kollegor i Malmö har kämpat emot denna skatt och varnat för konsekvenserna om den införs. Det är nu glädjande att se att flygbranschen reagerar positivt och åter är beredda att investera i mer flygtrafik till och från Göteborg. Turismens och näringslivets organisationer har länge hävdat lågprisflygets betydelse för utvecklingen av Västsverige.

För oss på Göteborg City Airport har året varit mycket händelserikt och roligt.

• Två nya lågkostnadsflygbolag etablerade sig här; Germanwings och Wizz Air.

• Dublin, Köln, Warszawa och Budapest är helt nya destinationer i år.

• Vi slog rekord i sommar (juni, juli, augusti) med170.000 passagerare till och från flygplatsen, vilket var en ökning med 27% jämfört med samma period förra året.

• Den nya flygplatsterminalen står färdig i november med dubbelt så stor yta för
passagerarna, ny avgångs- och ankomsthall, uppfräschad miljö i restaurang och bar m m.

Till glädjeämnena kan nu läggas den efterlängtade lågprislinjen till Barcelona, en av Spaniens populäraste och mest intressanta städer.

Premiären för den nya flygrutten från Göteborg sker 27 mars 2007. Det blir avgångar tisdagar, torsdagar och lördagar, 20,45 från Göteborg och 17.15 från Barcelona – Girona. Flygtiden är 3 timmar. Biljetterna kommer att kosta från 236 kronor, enkel resa, inkl skatter och avgifter.

Inga kommentarer: