Jorden runt – igen!

Ving lanserar nu en ny typ av resa. En ny chartrad Airbus A330 kommer att flyga runt klotet i april 2007. Den förra resan sålde slut på ett par dagar och även om antalet platser nu fördubblats förväntas de ta slut lika snabbt.

- Det finns ett enormt stort intresse av den här typen av upplevelseresor. Det smidiga resandet, med eget plan och egen färdledning, gör också att ännu fler vågar sig iväg, säger Claes Pellvik, marknadschef på Ving.

Upplägget är det samma som sist – resan går med Vings eget flyg och inkluderar transfer till och från flygplatserna, alla utfärder, de flesta måltider, fyra till femstjärniga hotell och svensk färdledning. Alla flygningar är direkt, utan mellanlandning och tidtabellen är skräddarsydd för att passa respektive resmål. Det som ändrats något är rutten. Vissa stopp är utbytta och tempot är något lugnare.

- Vi har gjort en grundlig utvärdering med personalen som var med på förra resan och kommit fram till att vi behövde lite mer luft i programmet, säger Claes Pellvik.

Sista anhalten Kairo utgår. Raratonga har bytts ut mot Fidji och stoppet i Australien blir längre vilket innebär tid att besöka stora barriärrevet.

Intresserade resenärer kan anmäla sig till Vings intresselista. Deltagarna från förra årets resa har dock förtur.

- Vi kommer att ringa upp samtliga deltagare från förra resan och erbjuda dem en plats. Därefter betar vi av intresselistan. Finns det platser kvar efter det släpps de upp till försäljning på ”vanligt” sätt, säger Claes Pellvik.

Rutten för 2007 års jorden runt resa ser ut som följer.
Stopp 1: Niagarafallen, Kanada
Stopp 2: San Francisco, USA
Stopp 3: Hawaii, USA
Stopp 4: Fijiöarna
Stopp 5: Sydney, Australien
Stopp 6: Cairns/Stora Barriärrevet, Australien
Stopp 7: Saigon, Vietnam
Stopp 8: Chiang Mai, Thailand
Stopp 9: Muscat, Oman

Inga kommentarer: