Rekordmånga researrangörer och journalister i Stockholms skärgård

Ännu fler utländska besökare ska nu få njuta av Stockholms skärgård. Det hoppas VisitSweden (fd Sveriges Rese- och Turistråd) och Stockholm Visitors Board, som just nu arrangerar den sjätte Outdoor Academy of Sweden. Hela 26 europeiska journalister och researrangörer, fler än någonsin tidigare, besöker Finnhamn, Grinda och Utö för att testa havskajakpaddling, vandring, bergsklättring och cykling. Och en äkta svensk kräftskiva.

Bland annat den brittiska resetidningen CNN Traveller samt de inflytelserika researrangörerna Exodus Travels från Storbritannien och UCPA från Frankrike har valt att vika fem dagar för att inspireras av svenska outdoor-produkter.

Det är tack vare möjligheterna till unika naturupplevelser i vacker natur nära en storstad, året runt-öppna anläggningar, god infrastruktur och god mat som VisitSweden har valt att förlägga denna upplaga av Outdoor Academy of Sweden till Stockholms skärgård. VisitSweden ansvarar på statens och turistindustrins uppdrag för internationell marknadsföring av Sverige och svenska destinationer och upplevelser.

- Outdoor Academy of Sweden ger oss möjlighet att visa Stockholms fantastiska skärgård på ett annorlunda och spännande sätt, säger Martin Rosborg, vd på Stockholm Visitors Board. Den unika tillgängligheten till skärgård och natur förstärker bilden av Stockholm som Skandinaviens huvudstad.

Outdoor Academy of Sweden i Stockholms skärgård pågår mellan 13 och 17 september och researrangörerna och journalisterna kommer från flera europeiska länder. Genom att själva prova aktiviteter, sova i tält, äta utomhus och testa kläder och annan utrustning, kan deltagarna på ett trovärdigt sätt sprida upplevelsen vidare. Ett stående inslag på alla Outdoor Academy of Sweden är också affärsmöten mellan researrangörerna och svenska upplevelseföretag och boendeanläggningar. Efter genomgången Outdoor Academy of Sweden diplomeras deltagaren till ”Outdoor-ambassadör för Sverige”. Förutom researrangörer och journalister deltar även detaljhandlare för outdoor-utrustning.

- De som deltar på Outdoor Academy of Sweden är starka opinionsbildare för utomhusaktiviteter på sina tidningar, researrangörsföretag och friluftsbutiker i sina hemländer och kan påverka många att boka den där resan till Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. Vår målgrupp Den globala resenären vill utvecklas och lära sig nytt och söker annorlunda, lärande upplevelser på genuina resmål, fortsätter Brühl. Vi positionerar nu medvetet Sverige som ett av Europas främsta länder för outdooraktiviteter.

Läs mer här:
www.visitsweden.com

Inga kommentarer: