2006-11-22

Pipa - skönt ställe i Brasilien

I vinter ska jag för första gången åka till Sydamerika, resan går till Braslien och till den lilla byn Pipa strax söder om Natal och Ponta Negra. Jag har hört mycket positivt om Pipa och Brasilien och på något sätt känns det som om man åker till ett outforskat ställe, i alla fall med svenska charter-ögon sett. Gör man en sökning på Pipa på Google får man knappt några relevanta träffar alls, men söker man däremot på Phuket får man hur många som helst.

Vi kommer att bo mellan Pipa och Tibau Do Sol på ett hotell som heter Village Natureza. Hotellet ligger på en ca 30 meter hög klippa ovanför stranden Praia do Madeiro. Stranden besöks ofta av delfiner och jättesköldpaddor! Inte långt från hotellet ligger också Santuário Ecológico som är ett slags naturreservat där man kan se allt från apor och papegojor till boaormar...

Om man mot förmodan tröttnar på att softa i Pipa och Tibau Do Sol kan man ta sig till Natal eller Ponta Negra på ungefär en timme med bil eller buss. Eller så ger man sig ut på Brasiliens landsbyggd.

Det finns många sätt att ta sig Brasilien, vi kommer åka med Ving och då flyger man först till Teneriffa och tar en timmes paus från flygplansstolen för att sedan fortsätta till Natal.

Om du vill veta mer om Pipa kan jag rekommendera MyTravels guide

1 kommentar:

Frida sa...

Hej!

Vi funderar oxå på att åka till samma hotellet. Har du varit där än och i så fall hur var det?

Tack på förhand
Frida