Hög tid att boka julflyget

Nu är det hög tid att boka flyget till och från julfirandet inom Sverige. Några destinationer, såsom Kiruna och Skellefteå, börjar redan bli uppbokade. Men än finns det biljetter kvar.

Julhelgen är den största reshelgen under året. Under hela jul/nyårshelgen beräknas ca 150 000 personer flyga med SAS till och från firanden i hela Sverige. De stora resdagarna framför andra är 22 och 23 december. Mest trafik är det från Stockholm till destinationer i Norrland strax innan jul och i motsatta riktningen i början av januari.

- Till och från Kiruna, Luleå, Östersund och Skellefteå är det mest uppbokat. Den som planerar att fira jul i någon av dessa städer och vill vara säker på att få biljetter bör skynda sig att boka, säger Peter Nilsson, inrikeschef SAS Sverige.

För att möta den ökade efterfrågan runt jul har extraflyg satts in på linjerna till Luleå och Skellefteå men även dessa börjar bli uppbokade.

- De billigaste biljetterna tar slut först men det finns fortfarande enstaka 450 kronors biljetter kvar till/från flera destinationer för den som är lite flexibel när det gäller tid och datum för avresa, säger Peter Nilsson.

Inga kommentarer: