2006-11-18

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg, GöteborgNär Nordens största nöjespark öppnar för Jul på Liseberg den 17 november har hela parken julpyntats och Lisebergsgästerna kan njuta av glittrande träd, skidbacke, isbana, vinteröppna attraktioner, doften från brända mandlar, glögg och pepparkakor. Jul på Liseberg besöks varje år av drygt 500 000 gäster och här finns ett 80-tal bodar och butiker med utställare som säljer allt från handskar och renfällar till sill och praliner. Träd och fasader har pyntats med nästan fem miljoner juleljus som skapar den alldeles rätta julstämningen.

Design och konsthantverk i LisebergsTornet
I LisebergsTornets foajé finner man design- och konsthantverksmarknaden. Förutom ett stort antal konsthantverkare och designers finns här också bl a iittala, Georg Jensen och Glasriket. Lammhults Möbel har inrett den inglasade uteserveringen med soffor, bord och stolar och skapat ett mysigt café med designtouch. Passa också på att åka upp i LisebergsTornet och se ner över ett julsmyckat Göteborg.

Lapplandsområdet breder ut sig
Lapplandsområdet har vuxit sig större och här finns nu fler kåtor och nytt för i år – en traditionell njalla. I en av kåtorna visas modern sameinspirerad konst. Favoriter som suovas, kaffeost, renar och samiskt hantverk hittar man också här.

Iskallt och kristallklart är det i Liseberg Ice Gallery & Bar, som är ett samarbete med Icehotel i Jukkasjärvi. Ur flera ton is har skickliga skulptörer karvat ut både bardisk och barbord.

Dignande julbord och smaskigt smågott
Självklart finns här också alla julens delikatesser. Våra restauranger har bullat upp med massor av god julmat. Den som är riktigt hungrig väljer förstås ett julbord, här finns både klassiskt och västkustinspirerat. Är man bara lite småsugen kan man mumsa på knäckäpplen, nygräddade våfflor eller smaskig risgrynsgröt.

Mera ljus!
Nytt för i år är att delar av Göteborg också tänds den 17 november. Bland annat tänds ett stråk som går från Liseberg till Götaplatsen via Korsvägen och Renströmsparken. Avenyn ner till Lilla Bommen kommer att prydas av ljusgranar och ljuskrukor och Skånegatan mot Liseberg smyckas med ljusbanér.

Inga kommentarer: