Grisfesten hos GrisAntonio – en epok har gått i graven

Tiderna förändras och en kanarisk charterepok har gått i graven. Grisfesten på Casa Antonio har lagts ner. Därmed är det slut med August&Lotta i bussen på de kanariska vägarna, med flödande vin, helstekta grisar, kyckling, uppsluppen dans på borden och långdans både till lambada och Kostervalsen.

På sätt och vis känns det lite vemodigt, eftersom jag själv började min karriär i Ving på tidiga 90-talet med att köra utfärder till grisfesten, säger Claes Pellvik, försäljningsdirektör på Ving. Men var sak har sin tid och intresset för grisfester har stadigt minskat. Det är inget vi kan styra över, utan vi får anpassa oss erbjuda andra typer av aktiviteter.

Grisfesten hade sin storhetstid 70- och 80-talen. Den fick en extra skjuts fick av filmen ”Sällskapsresan”, som delvis spelades in på Casa Antonio. Tusen och åter tusen är de svenska damer som charmats av GrisAntonios hand- och kindkyssar vid entrén!

På Gran Canaria ser nu charterarrangörerna istället en stadig ökning av andra typer av utfärder och aktiviteter, som mountainbike-turer och vandringar. Det har också blivit mer populärt att hyra bil och själv utforska ön.

Inga kommentarer: