Reseförsäkring & avbeställningsskydd - en djungel

När man bokar en resa har man ofta en rad tillval att göra, två av de mer viktiga (förutom om du vill ha extra benutrymme) är de om reseförsäkring och avbeställningskydd. Vad många inte vet är att du kanske redan har dessa två via andra företag som du är kund hos. Visst skydd har man redan i sin hemförsäkring, men det kan många gånger vara klokt att teckna en separat reseförsäkring för att få bättre skydd mot förseningar, inställda flygningar, förlorat bagage med mera. Den typen av extra reseskydd ingår många gånger automatiskt om du betalar resan med Visa eller Mastercard. För dig som har Visa kort genom SEB gäller t ex följande:

När du betalar mer än 75 % av din resa med ditt kort, får du automatiskt en försäkring som kompletterar ditt vanliga reseskydd. Du får också ett avbeställningsskydd utan extra kostnad. Försäkringen gäller för hela familjen.


Föreninsparbanken säger följande:
Betala minst hälften av din resa med ditt kort – då får du automatiskt avbeställningsskydd för resor i hela världen. Det gäller för dig, din make/maka/registrerade partner/sambo och barn upp till 23 år som fortfarande bor hemma.

Du får också en kostnadsfri rese- och olycksfallsförsäkring som kompletterar din hemförsäkring.


Detta gäller oftast även om man betalar resan genom att använda sin internetbank. Många gånger är det med andra ord helt onödigt att teckna separata försäkringar eller avbeställningskydd.

Läs mer här:
SEB

FSB

Inga kommentarer: