Amsterdam mitt i sommaren

Amsterdam är på många sätt magisk, allt från de vackra byggnaderna till de ständigt närvarande kanalerna gör att många utvecklar ett ömsint förhållande till denna huvudstad. Lägg till att Amsterdam har imponerande konstmuseer, musikfestivaler och fullt med mysiga barer så är det inte svårt att förstå varför så många vill åka hit på en weekend.

Om man nu råkar befinna sig i Amsterdam mitt i sommarhettan, vad gör man då? För även om medeltemperaturen i Amsterdam i juli ligger runt 21 grader så är det många gånger uppåt 26-27 grader på sommaren. Här kommer därför några tips på saker att göra i Amsterdam när det är riktigt varmt.

Den gigantiska parken Vondelpark är förstås en given plats att befinna sig när värmen är som värst. Här kan man njuta av skugga från såväl träd som de olika caféernas parasoll. Parken har också flera dammar som förstås inte lämpar sig så väl för människor att bada i. Det finns dock en damm för barn som vill svalka sig.

En annan trevlig sak att göra när solen gassar är att åka en kanaltur med någon av alla båtar som trafikerar kanalerna. Hoppa på en båt med öppet däck och låten fartvinden och vattnet svalka dig. För den som är lite mer vågad går det också att hyra en egen båt och ge sig ut på kanalerna.

Att softa på en uteservering när kanalerna är en annan trevlig aktivitet när solen skiner. Testa ställen som Amstelhaven och Hanneke’s Boom för en riktigt bra uteserveringsupplevelse.

Självklart kan man också njuta av kanalerna med egen picknick. Kanalerna vid Prinsengracht, Keizersgracht eller Herengracht bjuder på många trevliga platser vid kanalen för lite fika.

Vill man verkligen svalka sig så är det förstås få saker som slår ett dopp i en pool. Den största utomhuspoolen i Amsterdam hittar man söder om Amsterdam i form av Miranda Bad. Det kostar bara 4 euro att gå in och då får man njuta av 50-metersbassängen en hel dag.

Inga kommentarer: