Saker att göra i Alanya om man reser med barn

Om man åker med familj och barn till Alanya vill man förstås hitta på saker som barnen gillar att göra. Många gånger räcker det förstås med poolen eller stranden, men det finns även andra saker som barn brukar gilla att göra i Alanya. Här kommer några tips.

Dimcay
I den iskalla floden Dimcay är det många som gärna tar sig ett uppfriskande dopp. Det är fullt med fisk i floden som fångas och lagas till på en av de många restaurangerna som ligger längs med kanten. Istället för att gå till de första ställena kan det löna sig att åka lite längre upp. Missa inte den 360 meter långa droppstensgrottan som ligger här.

Vattenparken
Water Planet Aqua Park är en härlig stor vattenpark med massor av attraktioner. Både stora vattenrutschbanor och bassänger för de mindre barnen. Möjlighet att bara ligga och sola vid sidan av naturligtvis, liksom ett antal matställen.

Arkeologiska museum
Alanya har sitt eget arkeologiska museum, med flera interaktiva delar för små och stora barn. Det är inbjudande och intressant även för den som inte är förälskad i historia. Området har en rik bakgrund som du får en glimt av här.

Havspark med hajar och delfiner
Sealanya är en stor havspark där du verkligen kan komma nära livet under ytan. Simma med delfiner, åka ner i hajtanken, snorkla i den tropiska bassängen- det finns flera tillfällen att vara en del av det hela. Se delfinernas konster på showen. Bra bassänger även för de allra minsta, så att hela familjen kan njuta av dagen.

Läs mer om Alanya här >>

Foto: Micro Lange

Inga kommentarer: