Resa med barn till Milano

Att resa med barn är underbart, men du måste planera med dem i åtanke. Beroende på deras ålder brukar det ofta fungera med att varva sightseeing med lek. Roliga museer, parker och något gott att äta kan bidra till att deras resa blir den allra bästa.

Duomo di Milano
En enormt stor katedral som verkligen är imponerande, något som ingen bör missa. Ser ut som en illustration i en saga. Se till att läsa på i förväg så att du snabbt kan berätta om intressanta detaljer som tilltalar de yngre. Ta gärna hissen upp i tornet för en fantastisk utsikt över staden.

Parken Indro Montanelli
Milanos äldsta park, den grundlades redan 1784, ett härligt ställe för en promenad. Vad barnen kanske tycker är mer relevant är att den har ett antal små lekplatser. Många barnfamiljer kommer hit varje dag och stämningen är perfekt. Eftersom parken är stor, över 170 000 kvadratmeter, finns det plats för alla.

Slottet Sforzesco
Detta slott byggdes på 1400-talet, men har sedan dess byggts på och om flera gånger. En imponerande byggnad som underhålls väl och som är spännande att besöka. Idag hyser den flera stycken museer av olika slag. Musik, möbler, konst, träskulpturer och mycket mer. I biblioteket Trivulziana finns da Vincis originella dokument. För att få ut mer av besöket finns det guidade turer på engelska.

Naturhistoriska museet
Museet ligger på två våningar i en gammal vacker byggnad från 1800-talet. Här kan hela familjen frossa i gamla fossiler och skelett. Dinosaurierna brukar vara en höjdare med barnen. Det är Italiens största naturhistoriska museum med över tre miljoner föremål. I tillägg har de runt 100 diorama utställningar som illustrerar olika scener.

Men det finns mycket mer i Milano. Scala-teatern har speciella föreställningar för barn. Fotbollsstadion är en attraktion, samt racerbanan Monza. Med lite planering kommer hela familjen att uppskatta ett besök till Milano.

Läs mer om Milano på www.milanoitalien.se

Inga kommentarer: