Anledningar att resa

Varför reser vi svenskar så mycket? Svaret på den frågan är nog högst individuellt. Och tider där alla egentligen borde resa mindre är det viktigare än någonsin att fundera över varför man reser. Gör man det för att fly från sitt liv hemma? Då kanske det är bättre att försöka göra något åt det snarare än att sticka iväg på utlandsemester 4-5 gånger om året.

Här kommer några vanliga anledningar till varför man reser.

Utmana sig själv
Du längtar efter nya erfarenheter och nya utmaningar. Resor är det perfekta sättet att testa sig själv. Det driver människor till sina gränser och pushar oss utanför vår komfortzon.

Lära sig
Lärande är en stark orsak till att människor älskar att resa. De vill uppleva något obekant och komma hem med nya färdigheter, insikter eller kunskaper.

Bredda sitt perspektiv
En annan anledning till att folk älskar att resa är att det hjälper till att öppna sinnet. Du inser att det inte finns ett "rätt" sätt att leva livet på. Att möta människor från andra ställen visar att din världsbild inte är densamma som alla andras.

Uppskatta sitt eget liv
När du är trött på i ditt dagliga liv är det lätt att glömma bort vad du har. Dina ögon är inte öppna för vad som är speciellt med ditt eget hem och ditt liv där. När man kommer hem från en resa brukar man se på saker och ting med fräscha ögon.

Bygga och stärka relationer
Den gemensamma erfarenheten av resor gör för det mesta att människor kommer närmare varandra. En familjeresa, en romantisk resa eller en långhelg med tjejerna eller killarna kan stärka viktiga relationer.

Avkopplande
Kanske vill du inte fly från ditt vardagsliv, men alla behöver en paus ibland. Du kanske inte inser hur mycket du behöver komma bort ifrån att ständigt vara tillgängligt via telefon, e-post eller sociala medier.

Inga kommentarer: