Bästa stället för en weekendresa, Warszawa eller Riga?

När du ska resa bort över en helg är det viktigt att hitta en bra storstad som kan erbjuda dig det du är ute efter. Östeuropeiska städer är bra alternativ, det ligger nära är billigt och enkelt för en besökare från Sverige. Två bra alternativ i Östra Europa är Polens huvudstad Warszawa med ca 1,7 miljoner invånare, eller Lettlands huvudstad Riga som har ungefär hälften så många invånare. Båda städerna är säkra städer och enkla att ta sig till med direktflyg från till exempel Arlanda flygplats.

Riga
Riga är Lettlands huvudstad och ligger i Landskapet Livland. Riga kan skryta med en vacker och välbevarad stadskärna, som sedan 1997 är ett världsarv. Lokalbefolkningen är väldigt trevlig men kan precis som andra nordbor uppfattas som reserverade. Unga och människor inom turistindustrin pratar och förstår engelska, men vill du prata med någon äldre är det i allmänhet Lettiska eller möjligen Ryska som gäller om ni ska förstå varandra. I Riga tar du dig enkelt runt med spårvagn, buss eller taxi.

Det finns bra sightseeingbussar som du med fördel kan nyttja för att se stadens alla vackra sevärdheter. Det finns också många fantastiska museer, till exempel krigsmuseet, sportmuseet och ett välkänt naturmuseum.

Läs mer om Riga på www.rigalettland.se

Warszawa
Warszawa med sina 1,7 miljoner invånare är ett utmärkt alternativ för en helg. I centrum finns den vackra gamla stan. Det finns många intressanta museer i staden, till exempel Moderna Museet, Warzaw uprising museum, ett interaktivt museum och Polens situation under andra världskriget. Ett annat välkänt museum är Kopernikusmuséet med en av Europas modernaste planetarium.

I Warszawa finns gott att göra, gå gärna på konsert eller filmfestival, eller vandra runt i de historiska kvarteren och ta en kopp kaffe eller en öl på en av de många barerna i centrum.

Läs mer om Warszawa på www.warszawapolen.se

Sammantaget är både Riga och Warszawa perfekta alternativ för dig som vill uppleva en östeuropeisk stad över helgen.

Inga kommentarer: