Alicante – Spanska östkustens charmtroll
Både huvudstaden Madrid och Katalanska Barcelona är två populära spanska resmål som tar emot mängder av turister varje år, men missa inte charmiga Alicante på spanska Costa Blanca-kusten. Den här inbjudande strandstaden är Spaniens åttonde största stad och har allt att erbjuda sina besökare. Alicante lyckas trots det faktum att staden står värd för många besökande turister dessutom bevara känslan av idyllisk småstad genom sin närhet till det mesta och sin gemytliga atmosfär. Det är en genuin spansk stad som enkelt gör dig hemmastadd med sina bekväma avstånd mellan både strand, sevärdheter och restauranger.


Det är inte bara den lokala befolkningen som är stolt över sitt Alicante, hit flyttar även många svenska pensionärer som snabbt anpassar sig till staden och provinsens trevliga miljö och atmosfär. Alicante och dess omnejd har ett oerhört behagligt klimat som av många anses vara Spaniens bästa med bekvämligt varma somrar, soliga vårar, färggranna höstar och milda vintrar.


Alicante har ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter, här finns något som passar alla. Den som vill njuta av sol och bad har både stora stränder på nära avstånd till centrum och mer folktomma stränder lite utanför staden. Har man tillgång till bil kan man dessutom bege sig till någon av provinsens små charmiga calas, vilket är små badvikar belägna mellan klippsatser.


I Alicante hittar man utsökt mat och dryck, här avnjuter man färsk fisk och skaldjur samt närproducerat kött direkt från bergen utanför staden. Paellan är en berömd maträtt från Alicante och det finns dessutom massor av olika smakrika risrecept att prova på någon av stadens arroceríor. Till maten kan man testa något av provinsens alla lokalt producerade viner, röda som vita. Att ta en svalkande caña (litet fatöl) på någon av Alicantes alla uteserveringar hör semestern till och är dessutom något ortsborna sällan låter sig vänta mellan gångerna.


Foto: Morten Nelson (Flickr)

Inga kommentarer: