Gourmetkockar lagar flygmaten mellan Stockholm-New York

Salladsblandning med pekannötter, jordgubbar, kiwi och ananas.Maten som serveras ombord på flygplan brukar sällan klassas som gourmetmat. Det ändrar Continental Airlines definitivt på nu när de börjar servera femrätters middagar på porslin och linneduk ombord på planet mellan Stockholm och New York. De nya menyerna är framtagna i samarbete med 18 av världens främsta kockar och serveras i BusinessFirst – Continentals prisbelönta affärsklass.

Från och med 1 december kan resenärer i Continental Airlines BusinessFirst, affärsklassen som fyra år i rad röstats fram som världens bästa, njuta av nya lyxiga måltider. Gourmetmåltiderna har tagits fram i samarbete med 18 av världens mest ansedda kockar som tillsammans utgör Continental's Congress of Chefs. All mat dukas dessutom upp på porslin tillsammans med linnedukar och riktiga bestick.

– Vi kommer att serverar de bästa och mest populära rätterna från några av världens främsta kockar. De har förenat regionala specialiteter med internationella smakupplevelser i menyerna som kommer att erbjudas de som väljer att resa i BusinessFirst, säger Siegfried Lang, ansvarig för Continental Airlines kockar.

Kockarna har arbetat i sex månader med att utveckla maträtterna till de nya BusinessFirst-menyerna. Arbetet resulterade i fyra olika lunch- och middagsmenyer – var och en signerad av en stjärnkock. BusinessFirst-menyerna inkluderar förrätt, sallad, fyra olika varmrätter att välja mellan, ost- och frukttallrik samt dessert.

Bland kockarna återfinns Michael Cordúa från Americas of Houston; Paul Minnillo från Baricelli Inn in Cleveland; Tim Keating från Biltmore Hotel i Coral Gables, Florida och James Canora från NYC Culinary Events i New York.

På menyn: Grillad oxfilé, klyftpotatis och portvin
Bland de huvudrätter som serveras mellan Stockholm och New York i december finns grillad oxfilé med rödvinsås och sauterade champinjoner tillsammans med rosmarinkryddad klyftpotatis och bunden grön sparris och soltorkade tomater. Efter huvudrätten serveras ost och färsk frukt tillsammans med blandade gourmetkex och portvin. Desserten består av vaniljglass med valfri topping och nymalet kaffe från Fresh Brew som är speciellt framtaget för Continental Airlines.

Inga kommentarer: