Bromma växer - nu 3:e största flygplats

Stockholm-Bromma Airport passerade Malmö-Sturup Airport i antal resenärer under november månad.

Därmed är Bromma Sveriges tredje största flygplats efter Stockholm-Arlanda Airport och Göteborg-Landvetter Airport.

Under november valde 170 000 resenärer att flyga till och från cityflygplatsen Stockholm-Bromma Airport. Det är en ökning med 23 procent jämfört med november förra året.

- Ökningen beror på flera saker. Dels har flygbolagen på Bromma varit framgångsrika med att locka nya resenärer och dels har flygplatsen fått tre nya linjer sedan förra året. Men vi vet också att Brommas läge som snabb, smidig och nu upprustad cityflygplats uppskattas av resenärer som värdesätter effektivitet i sitt resande, säger Marie Louise Reinius, flygplatschef LFV Bromma.

Flest resenärer valde att flyga från Bromma till Malmö, därefter kommer Göteborg, Umeå och Visby. Störst relativ ökning står Ronneby för med 153 procent, följt av Växjö, plus 68 procent, och Ängelholm, plus 42 procent.

Totalt har hittills i år över 1,5 miljoner resenärer rest till och från Stockholm-Bromma Airport. Det är rekordmånga efter "nystarten" 1992 och redan fler än under hela förra året.

- Resenärernas val visar att Stockholm-Bromma Airport har en viktig uppgift att fylla för att klara behovet av flygresor i Stockholmsregionen, säger Marie Louise Reinius.

Inga kommentarer: