Weekend i London

Nu när det börjar bli vår kommer suget efter att åka på en weekend resa till Paris, London eller kanske Rom. Jag var själv i London för ett år sedan och kan varmt rekommendera en tripp dit. Naturligtvis måse man räkna med att det kommer att regna minst en dag av resan, men det hör liksom till när man åker till England.

Åker man till London så är shopping nästan obligatoriskt. Oxford Street är väl den gatan som lockar mest folk, men det finns många andra områden med lite mer nischade butiker som också är trevliga.

Vill man vara ännu mer turist är det rätt häftigt att kolla in Towern och Tower Bridge där man bland annat kan se kronjuvelerna. Man åker förbi dom på ett rullband. Man kan inte annat än att slås av tanken att man är 1 meter ifrån juveler värda miljontals pund.

En lite mer nymodig turistattraktion i London är det maffiga pariserhjulet London Eye. Hjulet byggdes till millenieskiftet och var inte tänkt att stå kvar efter 2000, men det blev så populärt att man bestämde sig för att ha kvar det. Utsikten när man är längst uppe i hjulet går inte av för hackor. Hjulet snurrar hela tiden så det gäller att vara med när det är dags att gå in och ur själva "kokongen".

Självklart ska man någon gång i livet också gå på musikal London, för min del blev det The Lion King. Kanske inte den bästa musikal jag har sätt, men det var en cool uppsättning och hela atmosfären gjorde att det ändå blev en höjdarupplevelse.

För oss svenskar är själva resan till London billig, med Ryan Air flyger man tur och retur under 2000 kr till Stansted, därifrån tar man sedan Stansted Express till London.

Inga kommentarer: