Mest populära resmålen 2005 utsedda

Barcelona är bästa weekendresmålet och New York har bästa nöjeslivet. För en kulturdos reser vi helst till Rom eller Kairo och Aruba är bästa sol- och badresmål enligt svenska resenärer. Detta visar en undersökning som Resfeber gjort bland drygt 6 500 besökare på Resfeber.se.

- Barcelona och New York har seglat upp som några av våra absoluta storsäljare som konkurrerar mer med London jämfört med för 2-3 år sedan. Det beror bland annat på att vi erbjuder mer prisvärda biljetter och hotell dit, säger Sofia Hagelin, affärsområdeschef, Resfeber Skandinavien.

Phuket är bästa familjeresmålet och vårt absoluta favoritresmål 2006 är Thailand.

- Det är roligt att se att trots den ödesdigra tsunamin är Thailand fortfarande oerhört omtyckt bland oss svenskar. Vi märker också det i försäljningen där vi har ett oerhört tryck på Thailand nu, säger Sofia Hagelin, affärsområdeschef, Resfeber Skandinavien.

Undersökningen är gjord på Resfeber.se 22 dec-2 januari 2006. Antalet svar är 6579 stycken.

Också kul att se att Aruba kommer högst upp när det gäller sol och bad, men att Brasilien inte är med alls på den listan. Brasilien dyker dock upp på listan över resmål som blir heta 2006.

Kika på alla listorna här:
Alla listor

Inga kommentarer: