Anledningar att åka till Berlin


Om du behöver fler skäl att besöka Berlin i vår så har vi här en lista på några av de alla anledningar som talar till Berlins fördel.

Museerna
Om du älskar museer måste du besöka Berlin som till och med har en egen ö full med museer. På Museum Island hittar du några fantastiska museer som alla är väl värda att besöka.

Gatukonsten
Berlin har några av de mest kreativa gatukonstverk som finns. Det finns stadsdelar som svämmar över av gatukonst och kronan på verket är förstås East Side Gallery, som en gång var en del av Berlinmuren,  och som nu är världens längsta utomhusgalleri.

Historien
Berlin är en stad med så mycket historia. När du åker till Berlin kan du inte undgå det, eftersom stadens historia gör sig påmind överallt. Trots sin turbulenta historia försöker Berlin inte dölja något utan vill istället utbilda och informera besökarna till staden.

Shoppingen
Berlin är en fantastisk stad om du gillar shopping. Det ikoniska varuhuset Kaufhaus des Westens (KaDeWe) är ett utmärkt ställe att besöka om du vill shoppa loss. Mall of Berlin eller Alexa är också riktigt bra alternativ.

De gröna områdena
Berlin är en stad som är omgiven av grönska. Förutom ett antal små parker runt om i staden är den spektakulära Tiergarten väl värd ett besök. Du kan njuta av en fridfull promenad i detta gamla jaktreservat som också huserar Berlin Zoo i den bortre änden av parken.

Arkitekturen
Berlin har en underbar blandning av arkitektur. Den pråliga viktorianska katedralen står i stark kontrast till den moderna tusenåriga Reichstagskupolen. Den underbara blandningen av gammal och ny arkitektur kan bara lyckas i en stad med en så varierad historia som Berlins.

Ölen
Öl och Berlin går verkligen hand i hand, och även om du kanske inte är en öldrickare kan du inte besöka Berlin utan att ha smakat på några av de lokala ölsorterna eller tagit en rundtur på något av alla mikrobryggerier som finns här.

Julmarknaderna
Att besöka Berlin på vintern är kanske inte ett självklart val, men det är värt att kämpa mot kylan för de magiska julmarknaderna som då finns i staden. Dessa festliga marknader börjar i slutet av november och pågår ända fram till jul. De är fantastiska ställen att köpa med såväl julpynt som julklappar hem. Och förstås en möjlighet att dricka lite gluhwein.

Läs mer om Berlin på www.berlintyskland.se

Inga kommentarer: