Det finns många anledningar att åka till LissabonVälkommen till Lissabon, en stad fylld av historiska upptäcktsresande, sardiner och läckra bakverk! Men Portugals huvudstad är så mycket mer än så. Om du är redo att upptäcka den här autentiska och vackra staden så kommer här några tips.

Promenera upp till St. George's Castle (Castelo de São Jorge) och slå dig ner på terassen och njut av ett glas vin medan du beundrar staden som ligger långt där nere.

Besök loppmarknaden "Feira da Ladra" och spendera en timme eller två med att jaga efter exceptionella antikviteter och begagnade reliker.

Besök den fantastiska parken Gulbenkian Gardens och koppla av. Du kommer slippa stadens ljud och du kommer att njuta av tystnaden och skönheten. Underbart!

Shoppa loss på “Armazéns do Chiado”, en historiska byggnad som förstördes totalt efter en brand 1988. Idag har den omvandlats till ett modernt köpcentrum.

Ta en promenad i "Park of nations" från World Expo uställningen 1998. Den har verkligen förvandlats och fått nytt liv de senaste åren.

När du ändå befinner dig vid Park of Nations får du inte missa Lissabon Oceanarium som är den näst största i sitt slag i världen!

Utforska stadesdelen Bairro Alto på kvällen. Det här distriktet är nämligen känt för sina barer och spektakulära atmosfär på kvällen. Gå från bar till bar, utforska gatorna medan du dricker en öl, träffa nya vänner. Det svåra är bara att välja bland alla barer, för man kan inte prova dem alla.

En av de bästa tiderna att besöka Lissabon är i juni. Då blir nämligen hela staden galen när de firar St. Anthony. En riktig höjdare att uppleva.

Den bästa tiden att besöka Lissabon är antingen någon gång mellan mars och maj eller från september till oktober. Då är vädret fortfarande varmt, hotellpriserna är lite billigare och det är överlag färre turister i omlopp jämfört med sommaren. Under dessa delar av året kan man också pressa in några stranddagar. Under högsommaren är det ofta riktigt varmt och stränder är näst intill överbefolkade.

Inga kommentarer: