Cykla MTB i Baskien (och mycket mer)


Den spanska regionen Baskien är ett riktigt paradis för den som gillar att cykla mountain bike (MTB). Inte nog med att regionen har en fantastisk natur som erbjuder mängder med olika rutter av varierande svårighetsgrad, dessutom kan man njuta av otroligt god mat och lokalt producerat vin på kvällarna.

Förutom cyklingen så har Baskien också mycket annat att erbjuda. Du kan till exempel vandra, vågsurfa, prova på yoga, dyka och mycket annat. Eller varför inte bara hänga på stranden och slappa.

Vill du ha storstad så finns Bilbao med mängder av upplevelser som bara väntar på dig. Varför inte gå på teater på Teatro Arriaga, strosa runt på matmarknaden La Ribera eller besöka Guggenheimmuseet.  Självklart äter man pinxtos till lunch på någon av alla små och stora hak som serverar detta. Missa inte heller att linbanan upp till Artxanda och få en fantastisk utsikt över Bilbao.

Men åter till cyklingen. De flesta arrangörer har cyklar som man får låna och många gånger cyklar man med en guide som anpassar rutten efter era önskemål och er erfarenhetsnivå. Är man en större grupp kan man hyra en egen guide. Är ni bara 2-3 stycken är det bäst att hålla utkik efter öppna tider då olika turer går av stapeln som man kan anmäla sig till.

Om du bara vill hyra cykel och på egen hand utforska regionen går förstås det bra också. Se bara till att få tips på en bra rutt så att ni inte hamnar på ställen där ni upplever det som svårt att cykla. För att cykla i Baskien är en riktigt härlig upplevelse oavsett ålder och fysisk nivå, bara man anpassar utifrån förutsättningarna.

Inga kommentarer: