Behagligt klimat i Torrevieja även under vintern

För den som vill åka någonstans där det är hyfsat varmt i Europa under den svenska vinter så är Spanien ett hett tips. På den Spaniens östkust hittar man staden Torrevieja som är mycket populär på grund av det härliga klimatet som man finner här under hela året, även vintern. Det är många skandinaver som har staden som sitt andra hem. Det finns ungefär 15 000 svenskar som lever och bor i området runt Torrevieja.

Torrevieja är platsen för dig som gillar att vara omgiven av människor från Sverige och som gillar att känna igen dig, detta samtidigt som du verkligen uppskattar sol och värme. I Torrevieja finns förutom en hel del svenskar, också ett antal svenska caféer, restauranger, svenska kyrkan samt flertalet både svenska och skandinaviska föreningar.

Att ta sig till den spanska staden Torrevieja gör du enklast med flyg till Alicante. Flygplatsen ligger en bit från Torrevieja, närmare bestämt 45 kilometer från staden. Från flygplatsen tar du dig dock enkelt till Torrevieja med någon av lokalbussarna som har flera avgångar under dagen. Ankommer man med sitt flyg efter att dessa bussar slutat gå är taxi ett annat bra och prisvärt alternativ för att ta sig till staden.

Ett måste i Torrevieja är att besöka någon av alla marknader. Exempelvis kan du nattetid besöka marknaden vid strandpromenaden i staden. En annan marknad värd att besöka är den marknad som pågår på fredagar mitt inne i stan. Detta är utan tvekan en av Spaniens största marknader. Utanför Torrevieja, kan du besöka söndagsmarknaden i Guardamar, vackert belägen bredvid odlingen av citroner. Marknaden kallas därav också ofta för citronmarknaden.

Inga kommentarer: