Zakynthos

Zakynthos är den sydligaste ön bland de Joniska öarna. Ön kallas också Zante, eller "Fiore di Levante". Grekiska turister semestrade på Zakynthos långt innan resten av världen fick upp ögonen för denna vackra ö.

Öns geografi sträcker sig från det bergiga landskapet i den norra delen av ön till mjuka kullar och platt landsbygden i söder.

Kalamaki ligger på den södra sidan av Zakynthos. Det är en avslappnad by jämfört med dess granne Laganas. Den ligger bredvid flygplatsen och kan därför bli föremål för visst flygplansbuller. Stranden är huvudattraktionen i Kalamaki och även om Zakynthos upplever något av en turismboom, har Kalamaki fortfarande kvar sin charm.

Tsilivi är en trevlig familjeort med många tavernor och restauranger. Byn ligger ca 10 minuter från Zakynthos stad. Samtidigt som Tsilivi blir allt mer turistanpassad för varje år, finns det fortfarande många traditionella grekiska tavernor som erbjuder bra service och god hemlagad mat. Ett bra val när det gäller boende är Maistrali lägenheter som bara ligger 1,5 km från Tsilivi. Hotellet ligger nära en stort strand och en liten småbåtshamn. Hotellet har många pooler som du kan komma åt, och det ligger samtidigt när alla stormarknader, barer och tavernor i Tsilivi.

Alykes ligger på den östra kusten av ön. Här kretsar mycket kring den fantastiska stranden. Majoriteten av restauranger, barer och affärer ligger på huvudvägen som går strax bakom stranden. Stranden i Alykes är mycket lång och sandig med långgrunt vatten, vilket gör den perfekt för familjer. Den har också två uthyrare av jet skis, vattenskidor och trampbåtar. Det finns också en båt som gör turer till de blå grottorna från stranden.  

Inga kommentarer: