Marbellas mysiga stränder och gamla stadskärna

Letar du efter en lagom stor weekenddestination där du kan njuta av sol, värme, god mat och shopping? Då är Marbella ett väldigt trevligt alternativ. Åker man till större städer så kan man förstås få ovanstående också, men i Marbella får man också en lugn och avslappnad weekend, vilket kanske inte alltid är fallet i storstäder.

Man kan säga att Marbella består av tre olika delar som skiljer sig rätt avsevärt från varandra. Vi kan börja med den tråkiga – det moderna Marbella med "vanlig" bebyggelse, i form av bostäder, affärer, frisörer etcetera.

Sen har vi stranddelen av Marbella. Utmed den långa strandpromenaden ligger en rad olika stränder och höga hotellbyggnader. Strandpromenaden fungerar som en väldigt vacker transportsträcka när man ska ta sig från den ena delen i Marbella till den andra. Men den är också en mötesplats. Här kan kompisar sitta på en bänk i kvällssolen och prata, medan barnen springer omkring och leker. Det finns förstås också trevliga restauranger här med uteserveringar som vetter mot havet.

Sist men inte minst har vi gamla stan. Här är gränderna trånga och vindlande, bebyggelsen låg och torgen vackra. Det är utan tvekan Marbellas främsta tillgång. Här finns det gott om små butiker att kika i, tapasbarer att slinka in på och caféer att dricka Caffe con Leche på. Man kan utan problem spendera en hel weekend med att bara strosa runt här, eller sitta och sola sig på nån uteservering med en pocket på bekvämt avstånd.

Förutom strosandet i gamla stan, så är det förstås sol och bad som är den främsta sysselsättningen här. Det finns flera stränder att välja på, och även om det kanske är för kallt i vattnet under vinterhalvåret, så är det ändå härligt att ligga i en solstol och kika ut över havet. Lunchalternativ är sällan långt borta då det finns flera strandrestauranger att välja på.

Vill man se sig omkring när man är i Marbella så kan man bland annat ta sig till Malaga över dagen. Man kan också ta en tripp till svindyra Puerto Banus och häpna över de gigantiska privata båtarna som ligger i hamnen.

Så sammanfattningsvis kan man säga att Marbella är en väldigt hanterbar och mysiga plats att spendera en weekend på. Speciellt om man vill ladda batterierna. För här kommer man till en mysig plats som absolut inte tär på energin, snarare tvärtom.

Marbella ligger på Spaniens sydkust och man tar sig hit genom att flyga till Malaga som ligger ungefär 45 minuter med bil från Marbella.

Inga kommentarer: