Undvik farliga städer, åk till Grekland

När man läser om de farligaste turiststäderna i världen, undrar man verkligen varför man ska besöka dessa städer. Varför inte ta och åka till Grekland istället, till exempel till Fiskardo och den här underbara stranden.

För överlag så är de grekiska öarna väldigt trygga platser, där man verkligen kan slappna av och hitta tillbaka till sig själv och ett lugnare tempo.

Ett bra exempel på den låga brottsligheten på många av de Grekiska öarna är att man ombeds lägga nyckeln till hyrbilen inne i bilen när man parkerar bilen på flygplatsen, och sedan lämna hyrbilen olåst. Det här känner förstås de flesta greker och även turister till, men ändå stjäls det aldrig några bilar.

Naturligtvis är det inte lika tryggt på alla grekiska öar, så det är fortfarande klokt att låsa båda hyrbil och hotellrum när man lämnar dom, samt hålla koll på strandväskan när man badar.

1 kommentar:

Unknown sa...

Det finns många knep idag för alla typer av brott, och man bör vara särskilt försiktig med hyrbilar , alltid låsa dem, och om du kan, park där du kan se dem om du kommer till restaurangen, en drink, etc.