Charternyhet: Senegal

Hör du till de som alltid drömt om att utforska nationalparkerna i Senegal men känt att det är ett lite för stort äventyr? Vad sägs då om att åka trygg charter till badorten Saly i Senegal? Nu kan man nämligen göra det med Apollo som researrangör.

Saly är en ovanligt charmig liten badort som ligger belägen ungefär nio mil söder om Senegals huvudstad Dakar, runt en och en halv timmes bussresa. Sandstränderna på den här centralafrikanska badorten är väldigt breda och fina, och vi rekommenderar speciellt ett besök på den vackra Obama Beach med sina snygga uteserveringar. Saly har mängder av barer, restauranger och hotell, för att inte tala om nattklubbar och till och med ett nybyggt casino. De fina stränderna utanför centrala Saly är runt tio minuter bort med taxi. Temperaturerna ligger på runt 30 under sommarhalvåret och sjunker sällan under 25 ens på vintern.

Saly och moderlandet Senegal tillhörde länge Frankrike som en koloni, fram till självständighetsförklaringen 1960. Som följd är matkulturen väldigt fransk, med många goda viner och en stor variation av färsk fisk och skaldjur.

För den som vill uppleva mer än sol och bad finns det flera fantastiska nationalparker. Det finns bland annat en inhägnad safaripark med giraffer och zebror, och den Unescoskyddade nationalparken Parc National des Oiseaux du Djoudi, för att inte tala om den kända sjön Lac Rose, som färgats rosa av de många algerna. I grund och botten är Saly en fantastisk blandning av sol, bad, och upplevelser.

Inga kommentarer: