Flyg till USA

Har du funderat på atat flyga till USA är det läge att göra slag i saken. Billig dollar och större flygutbud gör att många passar på att uppleva USA i sommar. enligt Resfeber.se är det amerikanska resmål som ökat mest jämfört med förra året. Andra vinnare är Malaga och Palma de Mallorca.

Utbudet av flyg till USA från Stockholm är rekordstort i sommar. Förutom US Airways nya linje till Philadelphia (öppnar den 4 juni) flyger SAS dagligen till New York och Chicago, Continental Airlines dagligen till New York, Malaysia Airlines tre gånger i veckan till New York och Finnair två gånger i veckan till Boston.

- Hela 33 avgångar i veckan direkt till USA från Arlanda och en svag dollar förklarar det ökade intresset för USA i sommar. Framförallt långweekendpaket till New York och fly&drive paket till USAs västkust går väldigt bra just nu, säger Sofia Hagelin, vice vd Resfeber.

Malaga och Palma de Mallorca tillhör också vinnarna. Warszawas popularitet bottnar i Norwegians mycket attraktiva priser dit.

- Jag tror vi plockar kunder från chartern. Alltfler svenskar har upptäckt fördelarna med att själva sätta ihop sitt paket till typiska charterresmål. Det blir oftast billigare än chartern, särskilt om man är en hel familj eftersom barnens flygbiljetter är 30-50% billigare när man reser reguljärt, säger Sofia Hagelin, vice vd Resfeber.se.

Inga kommentarer: