Sommar i Göteborg

Nu när sommaren snart är här så börjar det bli dags att planera vad man ska göra under den här härliga delen av året. För det är ju just under juni, juli och augusti som man faktiskt har lust att göra saker hela tiden. Som göteborgare måste jag ju då rekommendera en tripp till Göteborg. Man kanske inte spenderar flera veckor i Göteborg under sommaren, men ett par dagar är väl investerad tid.

Vad har då Göteborg att erbjuda och vad ska man undvika? Först och främst, vi har en gata som kallas för Avenyn (kunsportsavenyn är det korrekta namnet) - undvik den här gatan... Avenyn har av någon anledning ett rykte om sig att vara så fantastisk på sommaren med alla uteserveringar, jag förstår faktiskt inte vart ryktet kommer ifrån. Visst finns det många uteserveringar, men miljön runt omkring är inte speciellt spännande. Leta er hellre till Vasastan, Linnégatan, Haga eller varför inte Röda Sten.

Sen har vi ju förstås Liseberg - Sveriges största nöjespark. Är man i Göteborg är förstås ett besök på Liseberg obligatoriskt, men kom ihåg att det är myyycket folk i parken under juli och augusti, så ha en begränsad förhoppning av hur mycket du kommer hinna åk och förbered dig på att köa till det mesta. Liseberg funkar bäst som ett kvällsnöje där man först kikar lite på Carl Einar Häckners show och sedan går igenom parken, spelar på något hjul i förhoppning att vinna en brödrost och kanske åka Flume Ride, Lisebergsbanan eller Balder. Efter det programmet är du helt slut, jag lovar. Det enda du kanske orkar med efter det är att sitta på Tyrolen och ta en öl. Har man ett sug efter att åka Farfars bilar, Höjdskräcken, Kaffekoppen, Kaninresan, Kanonen, Kållerado, Lilla lots, Lisebergstornet, Radiobilarna, Rainbow, Sagoslottet, Slänggungan, Små grodorna, Spinrock, Spökhotellet gasten, Topspin, Tornado, Trummeliten, Uppskjutet och Virvelvinden på en och samma dag ska man åka till liseberg i början av maj.

I övrigt är Göteborgs främsta attraktion skärgården - med börjessons båtar kan man till exempel åka ut till Vinga och uppleva denna vackra ön som även kallas den sista utposten innan Västerhavet med sin fascinerande och dramatiska historia ligger endast en timme och 15 minuters båtresa bort ifrån Göteborg. Ute på ön finns mycket fina badvatten och solen skiner nästan alltid på Vinga...

Det bästa länktipset för dig som ska vara turist i Göteborg är faktiskt Göteborgs Turistbyrå, där hittar du många bra tips och idéer på aktiviteter:
Turistinformation

Ett annat bra tips är Eventguiden Göteborg:
Eventguiden Göteborg

Inga kommentarer: