Hyrbil på resan

När man är ute och reser är det väldigt skönt att ha en hyrbil, då kan man åka precis dit man vill när man vill. Hyr man bil av någon av det kända uthyrningsföretagen som Hertz, Avis eller Europcar så vet man också att man får en bra bil som fungerar och är säker. Man vet också att man kan få hjälp om något mot förmodan skulle krångla med bilen. Vi har hyrt bil på nästan alla våra resor och bara haft problem en gång, den gången bytte Hertz ut bilen till en i stort sätt splitter ny (den hade gått 5 mil...).

Det finns ett par saker att tänka på när man hyr bil på resan, det ena är att försöka boka bilen innan man åker. Detta gäller speciellt om man åker charter. Det är nämligen mycket billigare att förboka en bil hos Fritidsresor, Ving, Always eller Apollo än att hyra en på plats. För det mesta måste man boka minst 14 dagar innan avresa för att få de bättre priserna.

Det gäller också att se till att man har självriskreducering med i priset, annars kan det bli en extremt dyr självrisk om olyckan skulle vara framme. Självriskreducering ingår ibland i priset som resebyrån ger dig, men kolla detta extra noga. I vissa länder kan man aldirg ta bort självrisken för skador på underredet, detta gäller till exempel Italien, Grekland, Kroatien, Cypern med flera.

En annan given sak om man ska ha hyrbil är att se till att få Air Condition (AC), det är värt varenda extra krona (även om många uthyrare nu enbart har bilar med AC).

Det är också bra att tänka till om det kommer vara fler än en person som ska köra bilen eftersom det ofta kostar extra om man ska ha mer än en förare. Det kostar också mer om föraren är under en viss ålder (ofta 25 år).

För det mesta ingår det också fria mil i priset när man hyr bil i södra europa och runt medelhavet, så det är bara att ge sig ut och upptäcka!

Inga kommentarer: