Premiär för FlyMe’s nya Europalinjer från Göteborg

Nu har startskottet för FlyMe’s tolv nya direktlinjer från Göteborg/Landvetter ut i Europa gått. Att så många linjer startas på samma gång är unikt.

På torsdagen invigdes FlyMe’s tolv nya linjer på Göteborg-Landvetter Airport. Under invigningen klippte inbjudna gäster, FlyMe-personal och passagerare band för varje destination. Det nya, europeiska linjenätet består av London, Paris, Nice, Amsterdam, Rom, Prag, Barcelona, Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Kreta och Rhodos.

- Detta är en mycket stor dag för mig som VD och en av FlyMe’s grundare. Vi har växt rejält sedan starten 2003, vi har tagit betydande marknadsandelar i Sverige, vi har skapat jobbtillfällen och nu är det dags att bli en spelare på den europeiska marknaden, säger Fredrik Skanselid, VD för FlyMe.

De inbjudna organisationerna och företagen i Västsverige hoppas mycket på FlyMe’s satsning. Den inkommande trafik som de nya linjerna kan generera är värdefull och enligt en färsk rapport som Turismens Utredningsinstitut tagit fram skapar lågprisflygbolag returtrafik i mycket högre utsträckning än de klassiska, nationella flygbolagen.

- Göteborg behöver bli större och direktlinjer med lågpris ut i Europa betyder oerhört mycket för turismens utveckling. Har vi inte dessa direktlinjer kan vi inte konkurrera. Sedan får vi inte glömma den ökade livskvalitet detta ger alla västsvenskar som får ytterligare möjligheter att resa, säger Claes Bjerkne, VD för Göteborg & Co.

- Vi är stolta och glada över att FlyMe valt oss som nav för denna ambitiösa satsning. Jag undrar om detta någonsin hänt innan, att man startar så många nya linjer på en och samma gång. Vi har största förtroende för att FlyMe ska lyckas med detta, säger Lars Erlandsson, flygoperativ chef på Göteborg – Landvetter Airport.

- I och med denna satsning får vår region nya möjligheter och det är absolut nödvändigt för en stark tillväxt, säger Bengt Wennerberg, chef för Transport och Logistik på Business Region Göteborg.

- För inte så många år sedan dominerades flygbranschen av två bolag. Idag finns det betydligt fler och det innebär en mycket värdefull och ökad kreativitet. Dagens premiär är ett bevis på vad man kan åstadkomma och vi välkomnar denna satsning, säger Anders Källström, VD för Västsvenska Handelskammaren.

Övriga medverkande vid invigningen var Göteborgsprofilen Lars-Åke Skager, Staffan Edh, ordförande i Marknadsföreningen i Göteborg, Jennie Svärd från Västsvenska Turistrådet samt Björn Olegård, FlyMe’s styrelseordförande.

Det sista invigningsbandet klipptes av passageraren Erika Anderson och hennes två barn Gustav och Hilda Rönn som skulle åka med FlyMe’s allra första Amsterdamflygning.

Inga kommentarer: