Kalabrien i topp för det romantiska paret


När Resias 350 säljare fick tycka till i en enkätundersökning, kom Italien och vackra Kalabrien på första plats som resmål för det romantiska paret. Och inte helt otippat hamnade den populära nöjesorten Ayia Napa i topp i kategorin "Ung & singel.

Vad kan vara mer romantiskt än Italien? Kalabrien med höga berg och en enastående natur ligger i den södra delen av landet och har länge varit italienarnas eget favoritresmål.

– De många små och inte överbefolkade stränderna mellan kalkstensklipporna i den vackra italienska regionen är perfekta för nyförälskade par, säger Jeanette Holmén, marknadsansvarig på Resia.

Mindre romantiskt men dock intressant är att Kalabrien en gång i tiden även inspirerade Pythagoras till matematiska stordåd och att Oddyseus här, enligt sagan, mötte de båda havsmonstren Skylla och Charybdis.

På plats två till fem på topplistan för romantiker kom kryssningar i Medelhavet, därefter Sicilien, Mallorca och den franska rivieran.

I kategorin "Ung & singel" kom Ayia Napa, en av de populäraste nöjesorterna kring Medelhavet, på första plats. Nöjeskvarteren, som ligger mitt i stan, fylls dygnet runt av partysugna ungdomar.

– Utanför nöjesområdet är det dock lugnt och det gör Ayia Napa med sina härliga stränder till ett populärt resmål även för barnfamiljer, säger Jeanette Holmén.

Burgas i Bulgarien, Mallorca, Rhodos och båtluffning i Grekland tog hand om platserna två till fem på "Ung & singel-listan".


Populära resmål för det romantiska paret
1) Kalabrien
2) Kryssningar i Medelhavet
3) Sicilien
4) Mallorca
5) Franska rivieran

Populära resmål för "ung & singel"
1) Ayia Napa
2) Burgas
3) Mallorca
4) Rhodos
5) Båtluffning i Grekland

Inga kommentarer: