Resfeber lanserar Berlin som weekendresmål

När muren föll 1989 påbörjades en återförening av Berlin. Idag framstår Berlin som en kosmopolitisk, modern huvudstad efter ett årtionde där staden har genomgått en imponerande och vacker återuppbyggnad. Berlin har i januari i år fått utmärkelsen City of Design av UNESCO. Från och med den 9 mars finns Berlin med i Resfebers weekendutbud. Därför lanserar Resfeber Berlin som nytt weekendresmål till våren:

- Historiskt trollbindande.
Få andra städer har stått i centrum som Berlin för olika epoker i Europas nutidshistoria. Här finns ett otal museum och byggnadsverk man inte får missa.

- Kulturellt dignande.
I dag finns i Berlin tre operahus, tre stora symfoniorkestrar och två nationalmuseer. Också filmindustrin är framgångsrik, liksom på 1920-talet. Berlins årliga filmfestival och Babelsberg Studios, stadens eget Hollywood, står i centrum för filmskapandet.

- Riktigt bra shopping.
KaDeWe är det största varuhuset på det europeiska fastlandet. I Berlin finns också Galeries Lafayette och Gropius-Passagen, Berlins största köpcentrum med alla ledande klädesmärken. Butiker med det där speciella lilla extra hittar man på Kurfurstendamm och närliggande gator, Uhlandstraße, Fasanenstraße.

- Digert nöjesliv.
En vanlig torsdag kväll finner man sig i valet mellan 104 teaterföreställningar, 35 livespelningar och 62 klubbar. Sedan 80-talet har Berlin varit känt för sin elektroscen och traditionen lever kvar. Berlinarna dansar som aldrig förr och barerna vägrar stänga.

- En av Europas grönaste städer med hundratusentals lindar och kastanjeträd.
Det sägs, att det är när träden slår ut och uteserveringarna öppnar, som Berlin blir som bäst. Breda gator blir gröna alléer och parkerna riktiga oaser. Mitt i stan ligger välkända parken Tiergarten.

- Berlin är ett nytt fräscht resmål för dig som tröttnat på kylan i London, den dyra euron i Paris, och trafiken i Rom, säger Sofia Hagelin, vice vd, Resfeber Skandinavien. Dessutom är flyg och hotellpriserna låga jämfört med många andra storstäder, vilket innebär prisvärda weekendpaket, med gott om pengar kvar i plånboken för shopping, evenemang och nöjen.

Läs mer här:
www.resfeber.se

Inga kommentarer: