Varför gillar så många Karpathos?

Den grekiska ön Karpathos blir för många en evig förälskelse. Varför? Ja den frågan är lite svårare att svara på. Det finns en känsla på Karpathos som är lurig att beskriva. Visst är här vackert, men det finns vackrare öar. Visst finns det fina stränder och mycket att upptäcka. Det är istället något med atmosfären som gör att så många fastnar för Karpathos. Kanske är det för att alla är så vänliga. Kanske är det för att man inte har låtit turismen ta över. Det råder ett härligt lugn över Karpathos, åtminstone om man åker hit före eller efter juli/augusti.

Karpathos stad, som huvudorten på ön heter, är långt ifrån lika charmig som många andra öars städer. Men även här är det en mysig känsla som inte kommer av vindlande gränder och mysiga torg. Istället är det bara en slags genuin vänlighet som råder.

Om man älskar grönskande grekiska öar är kanske inte Karpathos något man på pappret ska söka sig till. Här är det betydligt torrare klimat eftersom ön ligger så långt söderut i Medelhavet. Men på pappret är en sak och verkligheten en annan. Få åker från Karpathos utan att ha blivit lite kära i ön.

Inga kommentarer: