Möt våren på Mallorca

När du hör om Mallorca, den största ön i Balearerna, tänker du förmodligen på badorter fulla av turister. Men det finns gott om andra sätt att uppleva Mallorca på, särskilt på hösten och vintern när massorna har åkt hem och temperaturen är mer lämpad för friluftsliv. 

Man kan till exempel tillbringa en vecka med att utforska Serra de Tramuntana, antingen till fots eller med cykel. Denna bergskedja, som löper längs västra Mallorca, har gjort att bönder har fått utveckla rätt imponerande tekniker för att kuna bruka marken på de branta sluttningarna. 

Är du inte intresserad av att gå och cykla så kan du besöka några av de vingårdar som finns på mitten av ön. Och även om du har varit på ön flera gånger, finns det alltid mer att upptäcka, särskilt som det nu finns en fantastisk urval av hotell på landsbygden som erbjuder en lyxig bas för en vecka eller två. Ute på landsbygden finns även gott om växt- och fågelliv att uppleva.

Mallorca är som vackrast tidigt på våren när mandelträden blommar. Under den här tiden är också flyg och hotell som billigast. Det kanske inte är tillräckligt varmt för att ligga på stranden, men man kan utan problem utforska landskapet och ön ändå. Och till skillnad från Sverige så skiner solen ofta och mycket även i februari.

Inga kommentarer: