Tre grekiska öar värda ett besök

Greklands ö-värld är verkligen unik. Så många öar med så olik karaktär. Det finns verkligen en grekisk ö för varje smak. Och för vissa smaker finns det flera öar.

Om man funderar på att resa till Grekland till sommaren, så finns det tre öar att fundera lite extra på.

Skopelos är ön som alltid har varit den mer populära ön Skiathos lilebror. Men när filmen Mamma Mia! spelades in på ön för några år sedan har Skopelos blivit allt mer populär. Skopelos är en lugn och rofylld ö som passar familjer, par och pensionärer bäst.

Greklands nordligaste belägna ö heter Thassos och är mest känd för alla sina sandstränder. Här kan man fortfarande bada i det turkosa vattnet utan att behöva trängas med en massa andra turister. Här har det vackra ännu inte tagits över helt av turismen.

Karpathos ligger mellan de mer kända öarna Rhodos och Kreta. Denna långsmala ö har ett mer kargt landskap än de Skopleos och Thassos. Även denna ö är både vacker och ännu inte upptäckt av de stora turisthorderna. På den norra delen av ön kan man fortfarande se lokalbefolkningen gå omkring i sina gamla folkdräkterna och leva sina liv precis som de har gjort i århundraden.

Om ingen av dessa öar skulle falla en i smaken, så kan man vara säker på att någon annan av Greklands många många öar gör det. Grekland har något för alla.


Inga kommentarer: