Den där resan till Korfu

Ibland väljer man resmål utifrån noggrann research där allting undersöks och olika resmål ställs mot varandra. Ibland väljer man betydligt mer slumpmässigt. Normalt sett så är vi ganska noggranna innan vi bestämmer oss, både vad det gäller destination och boende.

Den här gången hade vi bestämt att vi inte skulle resa någonstans. Vi var lite besvikna och less på det hela eftersom Fritidsresor hade ställt in en resa till Kalabrien några veckor innan. Eftersom det var så nära avresedatum var det svårt att hitta något likvärdigt.

Men så tog resesuget ändå över och vi gick på måfå in på Apollos sida och hittade en väldigt billig resa till Korfu. Sagt och gjort, vi bokade.

De första dagarna på Korfu gick lite i besvikelsens tecken. Eftersom vi inte hade gjort vår sedvanliga research så visade det sig att hotellet låg långt ifrån såväl fina stränder som mysiga byar. Rummet var också rätt lyhört och balkongen bjöd ingte på någon vidare utsikt.

Men som så ofta när man reser, så kommer man ner i varv efter ett par dagar och man börjar också lära känna ön man är på. De sista dagarna trivdes vi fint i Korfu stad och hade hittat oss ett par favoritstränder.

En resa till någon av Greklands öar kan helt enkelt inte misslyckas, oavsett hur mycket små detaljer man kanske hänger upp sig på de första dagarna.

Inga kommentarer: