Mat & dryck i Playa del Carmen

Det finns nästan 75 restauranger i Playa del Carmen, med mat av alla sorter och i alla priskategorier. Det finns också olika pizzastånd med priser mellan $10-20, de flesta är öppna till 06.00 när barerna börjar stänga. I en stor del av Mexiko ska man inte missa gatumaten. Bara gå söderut längs 5th Avenue tills du når piren och en taxistation. Det finns oftast fem eller sex vagnar där som serverar tacos av olika sorter. Alla tacos med skaldjur är oftast otroliga, tillsammans med carnitas, kyckling och chorizo. Testa även tacos med fylld poblano. Tacos kostar oftast runt US $2-3. För den bästa och fräschaste tacosen ska du komma dit på morgonen när vagnarna börjar ställa sig i ordning före lunchruschen.

Det finns även många bra barer i Playa del Carmen, många av dem kan man hitta precis på stranden. Alternativt, om du har en väldigt strikt budget, så säljer många butiker utanför det huvudsakliga turistområdet drinkar i flaskor och burkar som du kan lägga ned i en kylväska innan du går till stranden. Priserna på barerna i Playa är konsekventa med alla andra stora turistområden, men en öl för US$1 är inte ovanligt.

Sprit kan köpas i flera turistbutiker, som ofta säljer Kahlua och olika sorters and tequilas till ungefär samma pris. Om du vill ha olika spritsorter så finns det platser i och runtom Playa som kan hjälpa dig. Den mest framstående är Covi Liquors, som ligger på Hwy. 307 i Playa, och erbjuder många spritsorter till priser som ofta är billigare än de affärer som tjänar turisterna på 5th Avenue.

Inga kommentarer: