Gratis hyrbilar hos Hertz


Hertz Freerider är en ny Internettjänst för bokning av gratis hyrbilar. Satsningen ska sänka de stora kostnader som Hertz Biluthyrning lägger på transport av hyrbilar.

Den 1 juni lanserar Hertz Biluthyrning en ny tjänst för bokning av gratis hyrbilar - Hertz Freerider. Hyrbilarna kan bokas på envägssträckor mellan olika orter, främst inom Sverige men även till och från destinationer i utlandet, exempelvis Tyskland, Danmark och Holland. Satsningen ska främst sänka de stora kostnader som företaget varje år lägger på transport av sina hyrbilar.

– Vi spenderar årligen miljontals kronor på att transportera hyrbilar mellan uthyrningskontoren. Genom Hertz Freerider löser vi ett logistiskt problem, samtidigt som vi får möjlighet att nå ut till nya kundgrupper. Det här blir ju antagligen inte förstahandsalternativet för affärsresenärerna utan nu får vi möjlighet att visa exempelvis ungdomar vilket praktiskt och fördelaktigt alternativ en hyrbil är, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

Hertz Freerider är en webbaserad tjänst, där hyrbilar kan bokas gratis mellan olika städer, både svenska och utländska. Tjänsten är öppen för alla, så länge Hertz regler och villkor uppfylls. Hertz har drygt 150 uthyrningskontor från Ystad i söder till Riksgränsen i norr och det kommer att finnas hyrbilar tillgängliga på flera sträckor, med störst tonvikt på bilar till och från Stockholm, Göteborg och Malmö. I nuläget rör det sig om ett hundratal bilar varje månad.

Bokningsprocessen är enkel. Kunden loggar in på Freeriders hemsida www.hertzfreerider.se, väljer en bil ur listan av lediga bilar, anger tid för upphämtning och inlämning samt klickar på ”boka”-knappen. Sedan är det bara att hämta och lämna bilen på bestämd plats inom angivet tidsintervall. Bensin samt försäkringar för vagnskada och stöld ingår också utan extra kostnad.

Eftersom en av de primära målgrupperna för Freerider är ungdomar, så sänker Hertz dessutom åldersgränsen till 19 år. Samtidigt lättar företaget på reglerna kring betalningssätt, exempelvis genom att acceptera vanliga bankkort på fler bilgrupper.

– Tyvärr har våra regler gjort det svårt för yngre kunder att hyra bil hos oss. Därför är vår ambition och långsiktiga strategi att anpassa service och produktutbud, så att de bättre passar även ungdomar, säger Anders Tärnell.

Hertz Freerider öppnar för bokning av gratis hyrbilar den 1 juni på www.hertzfreerider.se

Inga kommentarer: