Svenskarnas intresse för storstäder ökar

Citypuls och shopping. Kultur och god mat. Allt på kort avstånd. När Resias 350 säljare fick tycka till i vårens enkätundersökning, kom New York, Peking, Barcelona, London och Paris i topp som mest spännande storstäder. Resias försäljningsstatistik visar samtidigt att svenskarnas intresse för resor till storstäder ständigt ökar.

Resias säljare fick svara på frågan om vilken storstad som, enligt deras egen mening, var den mest spännande.

– Våra säljare är oerhört skickliga på att förmedla sina upplevelser till våra kunder. Detta har också bidragit till att det lokala utbudet av egenproducerade resor hos våra 58 resebyråer, inte minst till storstäder, blivit allt större. Vår försäljningsstatistik visar dessutom att intresset ständigt ökar för storstaden som resmål, säger Bo Jacobsson, marknadschef på Resia.

Storstadsresandet har ökat markant de senaste åren
– För den moderna människan som har ont om tid men samtidigt söker upplevelser är storstadssemestern under en kort- eller långweekend ett perfekt alternativ, säger Susanne Jörgensen på Resia i Karlstad.

Själv har hon Paris i topp på listan
– Jag tycker att det är en stad som har allt. Den passar lika bra för kärleksparet som för tjejgänget som vill shoppa loss. Arkitekturen är vacker och konstutbudet är stort. Och allt ligger inom rimligt avstånd,

Även New York och till och med Peking är numera populära resmål för weekendresenärerna, på bara åtta timmar når du två av världens mest spännande städer.

– New York är min favorit, inte minst för det stora idrottsutbudet med bland annat NHL-hockey, baseball och basket, säger Conny Robertsson på Resia i Skellefteå.

Idrott är för övrigt populärt bland weekendresenärerna. Fotboll med Henrik Larsson har till exempel lockat tusentals svenskar till Barcelona, en stad som också kommer högt på listan över mest spännande storstäder.

– Och även om inte alla i ressällskapet uppskattar det idrottsliga så går ju fotbollsmatchen i Premier League i England utmärkt att kombinera med en musikalupplevelse i West End under samma helg, menar Conny Robertsson.


Resias säljares fem-i-topp "Den mest spännande storstaden"

1. New York
2. Peking
3. Barcelona
4. London
5. Paris

Inga kommentarer: