Scandic i omfattande hälsosatsning

Ny hälsosatsning ska göra Scandic till det hälsosammaste företaget i resebranschen. Satsningen som gäller både gäster och medarbetare kommer att omfatta allt från hjälp för medarbetare med att sluta röka till att erbjuda mer hälsosamma alternativ på menyerna och ge större möjligheter till motion och rekreation.

”Det är ett strategiskt beslut från oss som företag och ett av de största och viktigaste initiativen någonsin inom företaget på vår väg mot hållbarhet. Ohälsa kostar, både i fysiskt lidande, i ekonomiska termer och i kvalitet på servicen, och vi ska göra vad vi kan för att hjälpa de gäster och medarbetare som vill, att leva ett hälsosammare liv. Vår satsning kommer att prägla hela vår verksamhet med våra gästers och medarbetares välbefinnande i fokus,” säger Jean-Paul Herzog, Nordenchef för Hilton och Scandic.

Hälsosatsningen innebär ökat fokus på hälsa för såväl anställda som gäster. Medarbetarna kommer under 2006 att delta i flera hälsodialoger, ges möjlighet att göra ett livsstilstest och få hjälp att utforma ett individuellt hälsoprogram. Scandic har utbildat 33 hälsocoacher i Norden som var och en har ansvar för att driva arbetet på mellan 4 och 5 hotell var.

Satsningen lanserades för Hotelldirektörerna i slutet av november förra året. Hälsoarbetet har inletts med det interna arbetet och under våren kommer fler initiativ och aktiviteter att presenteras som berör hotellets gäster. Redan nu arbetar man med att se över menyer, friskvård och motionsanläggningar och sätta planer för hur varje hotell ska arbeta med hälsofrämjande aktiviteter och erbjudanden till sina gäster.

Scandic är redan idag ansett som världsledande inom miljöarbete. Det arbetet startades 1994 och har lett till en rad åtgärder som bland annat inneburit minskad energiförbrukning med över 25%, minskat avfall (osorterat) med 40%, 330 miljoner färre engångsförpackningar, över 2 900 ton ekologisk mat och dryck och att alla hotell i Sverige numer är Svanmärkta.

Inga kommentarer: